» Uutisarkisto

Uutiset

Kentän avaaminen 2017

Kevät on edennyt siihen vaiheeseen että golfarit odottavat innolla kenttien avautumista ja rangella on ajoittain ruuhkaa. Vaasan Golfin kenttä avataan tämän hetken suunnitelman mukaan sunnuntaina 7.5. talkookilpailulla. Par3 kenttä avataan heti kun väylät ovat kuivuneet sen verran, ettei kumisaappaita tarvita.

Harsot ovat suojanneet kentän viheriöitä jo viikkojen ajan, mutta kylmät päivät ja kovat yöpakkaset ovat pitäneet huolen siitä, ettei kasvu ole vielä alkanut. Viheriöistä otettujen koepalojen perusteella viheriöt ovat talvehtineet haastavasta talvesta huolimatta hyvin ja talven aikana tehdyt hoitotyöt ovat vaikuttaneet positiivisesti.

Caddiemaster palvelut ovat avoinna viikosta 16 lähtien ja tarkemmat aukioloajat löytyy viikoittain kotisivuilta. Kentän avautumista odotellessa onkin hyvä hoitaa pelioikeuksien merkinnät ja muut pelaamiseen liittyvät asiat kuntoon. Uuden sähköisen jäsenkortin eBirdien lataaminen android- ja ios laitteisiin kannattaa tehdä, koska tulemme viestimään sitä kautta viikoittain.

Alkukauden aikana kentällä tehtäviä korjaustöitä tehdään seuraavasti: Keltaisen kentän 5 väylän oikealla puolella olevat ruoppausmassat siirretään pois. Rangen vieressä oleva harjoitusviheriö laajennetaan ja sen välittömään läheisyyteen laitetaan keinoviheriö. Keltaisella kentällä tehdyt ruoppaus- ja korjaustyöt viimeistellään ja vesiesteiden reunat siistitään. Jokamieskentällä työt aloitetaan bunkkereista ja istutuksista, jonka jälkeen kentälle asennetaan tarvittavat opasteet ja varusteet. Jokamieskentän avauduttua aloitetaan par3 kentän muokkaaminen lähipelialueeksi.

Aloituslyöntipaikkojen korjaustyöt aloitetaan kesän ja syksyn aikana punaisilta lyöntipaikoilta. Korjaustyöt toteutetaan niin ettei väyliä suljeta ja pelaaminen sujuu korjaustöistä huolimatta.

Luvassa on mielenkiintoinen pelikausi johon jokainen Vaasan Golfin jäsen on omalta osalta vaikuttamassa. Pidetään kentän siisteydestä ja viihtyvyydestä yhdessä huolta ja nautitaan hienosta lajista sen tarjoamista haasteista.

Joonas Nieminen