Kilpagolf

Kilpagolf

Fysiikkaharjoitukset talvella 2021-22

Fysiikkaharjoitukset alkavat marraskuussa. Tarkempi alkamisviikko ilmoitellaan niin pian kuin mahdollista. Fysiikkapuolen ryhmäharjoituksia vetää Janne Koljonen ja paikkana tulee olemaan Botnia Halli.

 • Joka neljäs viikko on ryhmäharjoitus, ja kuukauden muut viikot harjoitellaan omatoimisesti Jannen tekemien harjoitusohjelmien mukaisesti. Ryhmäharjoituksien tarkoitus on oppia kunkin jakson harjoitusohjelman liikkeet siten, että niitä voidaan toteuttaa sen jälkeen omatoimisesti.
  • Ryhmäharjoitukset tulevat olemaan sunnuntaisin, aika ilmoitetaan myöhemmin.
 • Ryhmäläiset saavat Botniahallin 18 x kortin käyttöönsä 2021-22 fysiikkaharjoituskautta varten. Kortin saamisen vaatimus on:
  • että on Kilpa- tai Talents-ryhmässä mukana ja tietenkin Vaasan Golfin Jäsen
  • että ylläpitää päiväkirjaa omatoimisista fysiikkaharjoituksista
  • että on mukana fysiikkapuolen ryhmäharjoituksissa. Jos jokin ryhmäharjoituksien ajankohdista ei sovi, niin järjestelyistä on sovittava erikseen Jannen kanssa.
 • Fysiikkakauden aikana tehdään kolme fysiikkatestiä, joilla seurataan junioreiden kehittymistä. Testien perusteella tehdään tuunauksia toistojen/painojen määrään vuoden aikana, ja ne tuovat lisämotivaatiota fysiikkatreeneihin.
 • Juniorit jaetaan kahteen ryhmään: vanhemmat, jotka voivat käyttää painoja, ja nuoremmat, jotka tekevät liikkeitä suurimmilta osin ilman lisäpainoja.
 • Ilmoittautuminen:
  • Ilmoittautumiset fysiikkaharjoituksiin WhatsAppin kautta numeroon 040-4820412
  • Botniahallin 18x kulkukortit ostetaan ilmoittautumisten perusteella

Fysiikkaharjoituksien tiedotukset ja kommunikaatio tapahtuu WhatsApp ryhmien kautta. Ryhmät laitetaan pystyyn lähiviikkojen aikana.

Lajiharjoitukset talvella 2021-22

 • Kilpa- ja Talents lajiharjoitukset ryhmänä on suunniteltu alkavan viikolla 3.
  • Kilparyhmällä on harjoitukset Jonathanin kanssa joka toinen viikko hallilla ja joka toinen viikko omatoimisesti. Omatoiminen harjoittelu tarkoittaa että lähetetään Jonathanin ennalta määrittämä määrä svingivideoita ja Trackman lyöntidataa ja Jonathan analysoi sen ja lähettää tietoa takaisin juniorille siitä mihin pitää fokusoida ja mitä harjoitteita olisi hyvä tehdä tulevien viikkojen aikana.
  • Talents harjoittelee ryhmissä joka viikko. Jonathan vetää joka toinen viikko ja VaG ohjaaja vetää joka toinen viikko.
 • Talviharjoitteluhalli oletetaan avaavan marraskuun lopussa ja silloin nopeimmat voivat aloittaa omatoimisen harjoittelun.
  • Oletetaan että juniorit saavat talviharjoittelutilan käyttöön samalla hinnalla kuin viime vuonna (katso hinnat alempaa) mutta tämä keskustellaan vielä uuden toimitusjohtajan kanssa sitten kuin hän tulee töihin.
  • Niillä junioreilla jolla on vielä vastavuoroisuustunteja tekemättä viime kesästä saavat muutaman tunnin tehtyä sitten kuin meillä on talvihallin talkoot.
 • Alkaen 26 lokakuuta niin Kilpa- kuin Talents ryhmien juniorit voivat tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin harjoitella klubitalon simulaattorissa junioritoimikunnan piikkiin.
  • Junioreille varatut ajat ovat: tiistai 19.00-21.00, torstaisin 19.00-21.00 ja lauantai 13.00-15.00
  • Ajanvaraukset Mats Forsénin kautta (040-4820412) niin saatte myös ovikoodin (lähettäkää WhatsApp viesti). Ilmoittautumiset päivitetään Vaasangolfjuniorit@gmail.com kalenteriin. Jos teillä ei vielä ole pääsyä kyseiseen kalenteriin niin ilmoittakaa oma gmail osoite Matsille.
  • Varauksien suhteen ajatus on että yksin ei saa pelata jos joku muu haluaa samalle vuorolle, eli yritetään aina saada niin että otetaan tunti kaverin kanssa tai molemmat tunnit 3-4 juniorin kesken. Jos on sitten niin että ei ole kuin yksi varaaja tietylle vuorolle niin sitten voi vaikka pelata/harjoitella molemmat tunnit.
 • Joulukuusta lähtien (viikko 49) junioreiden simulaattoriajat siirtyvät ainoastaan Kilparyhmien käyttöön (omatoiminen harjoittelu). Ajat ovat alustavasti samat kuin aikaisemmin mutta jos jokin toinen aika tai päivä on parempi, ja vielä vapaana, niin vakiovuoroa voidaan siirtää.
  • Joulukuun aikana valmentaja kehittää Kilpapelaajien kanssa formaatin siitä miten niitä Svingivideoita ja Trackman tietoja lähetetään ja missä formaatissa palaute ja täydentävät harjoitteet annetaan.

Talvihallin ja SkyTrak analysaattorin käyttömaksut

Talviharjoittelutilan käytöstä peritään käyttömaksu, joka tulee olla maksettuna ennen käyttöä Vaasan Golf Ry:n tilille ennen kuin menee ensimmäisen kerran hallille alkutalvesta.

Hinnasto:

 • Juniorit 30 €/kausi (tulee maksuun joka vuosi)
 • SkyTrak* analysaattorin käyttö 35 €/kausi (tulee maksuun jos haluaa käyttää SkyTrak laitetta)
 • Bägi– varaston tagi-avain 10 € (ensimmäisena vuotena, tai jos tagi-avain hukkuu)

Vaasan Golf Ry:n tili: FI05 2052 1800 0085 92 viitenumerolla 22949.

Viimevuotiset avaimet käyvät tilaan myös tänä vuonna ja mikäli tarvitsette avaimen tilaan tulkaa käymään toimistossa aukioloaikoina. Tarkistakaa aukioloajat seuran kotisivuilta. Pyydämme luovuttamaan talviharjoitteluhallin avaimen pois mikäli ette aio tällä kaudella käyttää talviharjoittelutilaa. Avaimen voi käydä jättämässä toimistolle, tai jos toimisto on kiinni niin laittaa sen kuoreen, jossa on mainittu pelaajan nimi, klubitalon pääoven vieressä olevaan valkoiseen postilaatikkoon.

Huomioikaa että SkyTrak analysaattori vaatii oman lukupäätteen, esim. Android puhelin/pad tai iPhone/iPad. Jos tarvitsee apua laitteen käyttöön niin helpommin menee jos varaatte yhteisen ajan sellaisen juniorin kanssa joka on laitetta käyttänyt aikaisemmin.

Junioreiden SkyTrak – Lisätietoa

Talvihallin, sekä SkyTrak laitteen käyttömaksun suoritettuanne, teillä on mahdollisuus varata mattopaikka NexGolf palvelun kautta sitten kuin talvihallin lyöntipaikat avataan siellä, sekä varata Skytrak analysaattoria erillisellä varauskalenterilla (vaasangolfjuniorit@gmail.com). Gmail kalenterin varaukseen kirjoitetaan: SkyTrak, (oma nimi) sille kellonajalle, jolle haluatte varauksen kyseiselle päivälle tehdä. Tehkää vain yhden tunnin varauksia kerrallaan, jotta mahdollisimman moni pääsisi laitetta käyttämään. Mikäli tunnin jälkeen ei ole tullut toista varausta, voitte siinä tapauksessa tehdä uuden tunnin varauksen laitteelle ensimmäisen tunnin jälkeen.

Varausta tehdessänne sieltä oman gmail tilin kautta, muistakaan vaihtaa siihen kalenterivaraukseen vaasangolfjuniorit kalenteri (varausta tehdessä oletuksena on aina se oma kalenteri, joka pitää siis vaihtaa vagjuniorit kalenteriksi) ennenkuin tallennatte varauksen. Näin toimien muutkin käyttäjät näkevät varauksenne ja päällekkäisiä varauksia ei pääse syntymään (huom oikein tehty varaus on se, joka on voimassa).

Kilpaileminen – Yleistä:

Vaasan Golf ry tukee omia jäseniä, jotka kiertävät Suomen Golfliiton alaisia kiertueita tai osallistuvat sm-tason kilpailuihin. Jäsenien taloudellinen tukeminen on kohdistunut kilpailuista tuleviin kuluihin (osallistumismaksu, jne). Kilpailumäärät ovat kasvaneet ja samoin kilpailuihin osallistuvat jäsenet. Näistä määristä johtuen seuralla on rajoitettu mahdollisuus tukea jatkossa pelaajiaan.

Haluammekin varmistaa että kaikilla Vaasan Golfin jäsenillä on samat mahdollisuudet saada taloudellista tukea kilpailutoimintaan. Tästä syystä kehitämme toimintatapaamme tukien suhteen ja haluamme selventää miten tukea on mahdollista saada ja mitä se pelaajalta itseltä vaatii. Kehitämme ja tarjoamme pelaajillemme mahdollisuuksia tehdä vastavuoroisuusperitaatteella ”talkoilla” jonkin tietyn määrän tunteja sisään, joita vastaan seura tukee  tiettyihin erikseen määriteltyihin kilpailuihin kilpailumaksun, harjoituskierroksen ja poletit.

Lisää tietoa 2022 kauden pelaajasopimuksista ja liiton kiertueista jne. lisätään tänne kevään aikana.