En blick mot det kommande 2023

En blick mot det kommande 2023

Arto Sirviö

Verksamhetsledare

 

Gott nytt år!

 

När jag skriver detta snöar det utomhus och vi får njuta en typisk finländsk vinter, vissa av våra medlemmar följer ivrigt med vintersporter och är även aktiva utövare och vissa till och med tävlar i olika grenar under vintern. Förberedelserna för den kommande golfsäsongen är alltså i full gång både fysiskt och mentalt!

 

Öppnandet av banan är fortfarande ett mysterium, men vi hoppas såklart på att kunna öppna banan i god tid på våren. Vid banan är normal vinterverksamhet igång, medlemmarna tränar vid vinterträningshallen och simulatorn används också flitigt. Banpersonalen utför vintersäsongens arbeten och ibland även små reparationer på området.

 

I detta skede framför jag ett stort tack till vår bankommité och banans arkitekt, Björn Eriksson. Under sommaren och hösten gick vi igenom banan, först själva och sedan tillsammans med Björn, för att kunna uppdatera MasterPlan. Mycket material har antecknats i bankommiténs Teams-mapp. Tidigare tankar har jämförts med de nuvarande planerna och redan utförda arbeten. I dagsläget innehåller MasterPlan genomförbarhetsbedömning 227 punkter, varav en del redan utförts och en del kommer att utföras nu under vintersäsongen. Under våren fortsätter förbättringsarbetet i enlighet med bankommiténs planer och det är meningen att tillsammans med bankommitén utvärdera MasterPlan under en passlig tidpunkt på våren.

 

Rekryteringen av sommarjobbare till banan och caddiemastern påbörjas nu i januari och hoppeligen hittar vi sommarjobbare bland våra egna medlemmar.

 

Under säsongen 2022 fick vi 82 feedback via Webropol, tack för dem och vi fortsätt gärna ge oss feedback via Webropol eller traditionellt genom diskussion vid klubbhuset. Som tillägg skickades ett feedback-formulär ut gällande restaurangverksamheten och olika evenemang och vi fick in hela 113 svar. I formuläret lyftes en julfest fram och en julfest kunde vi ordna vid klubbhuset den 3 december, tack till alla som deltog och naturligtvis till klubbkomitén som ansvarade för arrangemangen.

https://www.youtube.com/watch?v=JwQ3uBokXJY

 

 

Låt oss njuta av vintern och röra på oss, iallafall för dam- och seniormedlemmar är Padel-turerna något att ta del av, även bara för att prova på. Mera information om seniorernas turer finns på hemsidan, https://vaasangolf.fi/fi/vaasan-golfin-senioreiden-paiva-padel/.