caddiemaster@vag.fi

Golfkäyttäytyminen – osa 2 (lyönti- ja pallonjäljet)

Golfkäyttäytyminen – osa 2 (lyönti- ja pallonjäljet)

Hyvät Golffarit

Jatketaan tätä golfkäyttäytymissarjaa jälkien korjaamisella jonka tulisi olla kaikille golfareille itsestäänselvyys. Näin minullakin olisi vähemmän korjattavaa aamuisin ja enemmän aikaa yrittää osua griineihin.

Tiiauspaikoilla lyöntijäljet tulee ensisijaisesti korjata sitä varten tarkoitetulla siemen/hiekkasekoituksella.  Väylillä korjaus voidaan tehdä laittamalla lyötiturve takaisin paikalle ja painamalla se huolellisesti maahan jotta se juurtuu takaisin, vaihtoehtoisesti myös väylillä voidaan lyöntijälki korjata siemen/hiekkasekoituksella.

Viheriöillähän ainoa korjattava jälki tulisi olla pallon alastulojälki, vaikka olen tänä vuonna törmännyt lyöntijälkiin myös viheriöillä. Pallon alastulojälki tulisi korjata heti jolloin viheriön ruoho korjaantuu päivässä, muussa tapauksessa ruohon korjaantuminen voi kestää viikkoja. Alastulojäljen korjaaminen onnistuu parhaiten sitä varten valmistetulla griinihaarukalla seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Oikea tapa korjata jälki on asettaa griinihaarukka juuri alastulojäljen ulkopuolelle ja työntää haarukkaa kohti jäljen keskikohtaa ja toistaa tämä kaikkialta jäljen ympäriltä. Lopuksi korjatun kohdan voi taputella putterilla tasaiseksi.

Missään nimessä griinihaarukalla ei saa nostaa jälkeä ylöspäin, jolloin ruohonjuuri voi katketa ja jäljen korjaantuminen pitkittyy huomattavasti.

Seuraavassa lyhyessä videossa on esitetty oikea jäljen korjaaminen:

Muistakaa laittaa griinihaarukka taskuun kentälle mentäessä, sillä jäljen korjaaminen kestää vain hetken, mutta korjaamattoman jäljen paraneminen aiheuttaa viikkojen mielipahaa…