caddiemaster@vag.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen nexgolfin kautta tästä linkistä

Ilmoittautuminen ja säännöt
Ilmoittautuminen Nexgolfin kautta tai sähköpostilla caddiemaster@vag.fi tai p. 040 – 526 8666.

Jälki-ilmoittautuminen
Kilpailun valvoja käsittelee ja hyväksyy jälki-ilmoittautumisen, mikäli kilpailukohtaiset säännöt eivät sitä kiellä. Jälki-ilmoittautunut pelaaja maksaa kaksinkertaisen kilpailumaksun ja hänen lähtöaikansa määrää kilpailun valvoja.

Peruutukset
Kilpailusta poisjäämisen tulee tapahtua hyväksyttävästä syystä, jollainen on esim. sairastuminen tai perhetapahtuma. Huono sää tai sopimaton starttiaika eivät ole hyväksyttäviä syitä. Poisjäämisestä pitää ehdottomasti aina ilmoittaa ennen kilpailun alkamista kilpailun johtajalle tai caddiemasterille. Mikäli peruutusta ei ole tehty ohjeiden mukaisesti, pelaajaa rankaistaan automaattisella viikon kilpailukiellolla ja edellytetään, että hän suorittaa myös kilpailumaksun poisjäämästään kilpailusta.

Kilpailujen säännöt
Kilpailuissa noudatetaan golfin kansainvälisiä sääntöjä, ottaen huomioon kentän paikallissäännöt sekä Suomen Golfliiton yleiset kilpailumääräykset. Kilpailtavan palkinnon säännöt ovat kuitenkin etuoikeutetussa asemassa, jos ne ovat ristiriidassa yleisten kilpailumääräysten kanssa. Kilpailuihin osallistuminen edellyttää virallista tasoitusta ellei kilpailuohjelmassa, kilpailukutsussa tai ilmoittautumislistassa toisin ole mainittu. Naisten ja miesten tasoitusten virallinen yläraja -36. Avoimiin kilpailuihin, paitsi Finnish Amateur Tour -kilpailuihin (FAT) otetaan aina vähintään puolet VaG:n jäseniä.

Lähtö
Pelaajan on oltava valmiina aloittamaan pelaaminen viimeistään silloin, kun on hänen lähtöaikansa. Jos pelaaja myöhästyy, on rangaistuksena pelistä sulkeminen (sääntö 6-3). Hyvä golfetiketti edellyttää, että palaaja on lyöntipaikalla ainakin viisi minuuttia ennen lähtöaikaansa.

Hidas peli
Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajat joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aina enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 mukaisesti:
– ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti
– toinen rikkomus: kaksi lyöntiä
– useampi rikkomus: pelistä sulkeminen.

Ratkaisut tasatilanteessa
Reikäpeli
Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä (alkaen reikä no 1 jne), kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisissa reikäpeleissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.

Lyöntipelissä pääsääntöisesti:
Scratchtulokset aina matemaattisella menetelmällä
Nettotulokset (myös pistebogey) tasoitusmenetelmällä (pienempi tasoitus voittaa)

Matemaattinen menetelmä:
18 reiän kilpailut
Tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeinen yhdeksän (9) reiän tulos (tasoitukilpailuissa nettotulos), sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

36 reiän kilpailut
Tasatuloksen ratkaisee viimeisten 18 reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisen yhdeksän (9) reiän tulos (tasoituskilpailuissa nettotulos), sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

54 ja 72 reiän kilpailut
Tasatuloksen ratkaisee paras viimeisen 36 reiän tulos, viimeisten 18 reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos (tasoituskilpailuissa nettotulos), sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

Mikäli kilpailussa on lähdetty kahdelta tai useammalta tiiltä, ratkaistaan tasatulokset kuitenkin reikien numerojärjestyksen mukaan eli viimeiset 9, 6, 3 ja viimeinen reikä.