toimisto@vag.fi

Kråklund Golf

Kråklund Golf

Seitsemän kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla Vaasan Kråklundin golfkentällä pelattiin ensi kerran jo vuonna 1969. Lukuisten muutos- ja laajennustöiden jälkeen kenttä valmistui 18-reikäiseksi kesällä 1993. Ruotsalainen arkkitehti Björn Eriksson on vastannut viimeisimpien korjausten ja laajennusten linjauksista. Kenttä valmistui 27-reikäiseksi heinäkuussa 2006.

Vuonna 1993 valmistuneet reiät (vanhat 1-9) muodostavat nykyään keltaisen kentän. Klubilta lähtevä valkoinen ja rangelta lähteävä sininen kenttä muodostuvat uusista vuonna 2006 valmistuneista reistä ja vanhoista reistä 10-18. Keltainen kenttä on helppo peltomaastoon sijoittuva kenttä. Valkoinen ja sininen kenttä muodostuvat puistossa ja kivikkoisessa metsässä kiertelevistä reistä. Sekä sininen että valkoinen kenttä ovat erittäin vaativia, vaikka väylät ovat suhteellisen lyhyitä.

Tänä päivänä kenttä on miellyttävä puistokenttä, joka on riittävän haasteellinen osaavallekin pelaajalle, mutta antaa myös aloittelijalle mahdollisuuden nauttia pelin sujumisesta kunhan ei jokaista tarjolla olevaa riskiä ota. Kentän korkeuserot eivät ole kovin suuria, joten 27 reiästä selviää vaikka peruskuntoharjoittelu olisi jäänyt hieman vähemmällekin.

Kentän hoidon taso on erittäin hyvä, joten Vaasassa pelataan aina hyvillä väylillä ja viheriöillä. Karheikkoja on runsaasti, mutta nekin on hoidettuja, joten pallo löytyy helposti – poispääsy vaatii pelitaitoa.

Harjoittelumahdollisuudet: Suuri range, jossa on myös harjoitusbunkkeri, on klubitalon lähellä ja harjoitusviheriö klubitalon edessä. Kentällä on myös erillinen lähipelin harjoittelualue, jossa on greeni, bunkkeri ja paljon chip- ja pitchtilaa. Lähipeliharjoittelua varten on myös 3 reikäinen par 3-rata.

Klubitalo: Klubitalo on nykyaikainen, tilava ja valoisa. Klubiravintolassa on A-oikeudet. Suuret katetut terassit lisäävät käyttömukavuutta säällä kuin säällä. Caddiemaster ja proshop ovat klubitalon tiloissa.