toimisto@vag.fi

Kapteenin uutisia

Kapteenin uutisia

Tervehdys Golffarit

Kesä alkaa olla jo lopuillaan ja syksy saapuu. Edellisestä kirjoituksesta on jo vierähtänyt tovi ja ainakin muutama jäsenistä on jo kovasti odotellut uutta tarinaa.

Kapteenin vinkkelistä katsottuna kesä on sujunut mallikkaasti, mitään isompia vahinkoja ei ole sattunut. Muutamia vaaratilanteita on ollut ja ainakin tietooni tulleet tapaukset on käsitelty.

Pelaajien panos kentän kunnosta huolehtimisessa on kuitenkin ongelma, saman ongelman kanssa painitaan käsitykseni mukaan lähes kaikissa Suomen golfyhteisöissä. Millään kentällä ei ole varaa palkata tarpeeksi henkilökuntaa korjaamaan pelaajien tekemiä vauriota, jos eivät pelaajat itse siihen osallistu. Jälkien korjaaminen kuuluu meille kaikille. Lainaus toiminnanjohtajan tekstistä:

”Muistakaa siis:

Korjata KAIKKI lyöntijäljet laittamalla divotit paikoilleen tai käyttämällä hiekkapulloja (koskee myös lähipelialuetta- ja jokamieskenttää)

Korjata KAIKKI havaitsemanne pallon alastulojäljet viheriöitä (koskee myös harjoitus- ja jokamieskentän viheriöitä)

Haravoida bunkkerit käytön jälkeen ja asettaa harava kokonaan takaisin bunkkeriin

Kärryjä EI SAA VETÄÄ tiipaikoille tai viheriöille eikä myöskään esteen (bunkkeri/vesi) ja viheriön välistä

Pitää kenttä siistinä, joten laittakaa roskat sekä pullot ja tölkit niille merkittyihin roska-astioihin

Lopuksi; muistetaan pitää huolta pelinopeudesta, jotta edessä ei ole tyhjää väylää, vaan pysytte edelle menevien vauhdissa!”

Seuraotteluissa oli kotiotteluiden vuosi. Botnia Golf voitettiin selkein numeroin, mutta EPG oli tyly vieras ja vei voiton Ruuhikoskelle. Ensi vuonna sitten vieraspelien vuoro.

Seuran mestaruudet jaettiin elokuussa. Ensin oli senioreiden, midien ja junioreiden vuoro. Viikon kuluttua pelattiin naisten ja miesten mestaruuksista. Onnittelut mitalisteille ja kiitos osallistujille.

Golf on peli, joka (ainakin useimmilla meistä) on sarja onnistumisia ja epäonnistumisia. Useimmilla meillä päivän tai viikon pelastaa pitkän putin tai chipin upottaminen. Joskus jopa lähestymislyönti uppoaa suoraan reikään, puhumattakaan hole in one lyömisestä. Tarkkaa lukumäärää ei minulla ole HIO määrästä tältä kesältä, mutta useampia niitä on Vaasassa tehty tänäkin vuonna. Onnittelut kaikille HIO tehneille.

Tänä vuonna on kuitenkin tehty meidän golffareiden toimesta myös jotain sellaista, jota ei lähellekään joka vuosi tapahdu, luulen sen olevan aika harvinaista. Aulis Iilahti sekä Pauli Räihä pelasivat kierrostuloksen, joka alittaa heidän oman ikänsä. Tätä sopii kaikkien yrittää. Hattu pois päästä ja onnittelut herroille. Taitaa edellisestä Vaasaan tuodusta Suomen mestaruudestakin olla jo jonkin aikaa, Juhani Patama kävi Kauhajoella pokkaamassa kultaa ennakkosuosikkien nenän edestä. Junnu on siis hallitseva lyöntipelin M60 hcp sarjan Suomen mestari. Onnittelut Junnulle. Lisäksi seuran juniorit ovat menestyneet hienosti eri sarjoissa, aina easy sarjasta FJT:lle saakka.

Syksyn myötä siirryttiin taas kolmen kentän varauskäytäntöön, kentät varataan yhdeksän reikäisinä. Näin saadaan meille kaikille enemmän lähtöaikoja pimeneviin iltoihin. Keltaisen kentän kohdalla pelataan erikoisjärjestelyin. Kannattaa tarkistaa keltaisen kentän tilanne caddiemasterilta.

Lopuksi haluan vielä kiittää Jannea sekä seuran että yhtiön eteen tekemästäsi työstä. Hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä ja kuten lupasit, niin jatkossa tapaamme taas useammin kentällä itse pelaamisen merkeissä

Mukavaa syksyn alkua ja pelihetkiä kaikille

Terveisin,
Pasi Ekholm
Kapteeni, Vaasan Golf ry.
kapteeni@vag.fi