caddiemaster@vag.fi

Karin Folkertsen 1939 – 2021

Karin Folkertsen 1939 – 2021

Karin Folkertsen (ent. Lehtosaari, o.s.Lindeman) on kuollut. Karin nukkui pois 21.3.2021 Tanskan Roskildessä, jossa hän oli asunut 1980-luvulta lähtien. Hän syntyi Vaasassa 17.5.1939 ja oli kuollessaan 81-vuotias. Karin oli kenttämestarimme Kai Lehtosaaren äiti.

Karin vaikutti aktiivisesti  klubimme ensimmäisinä vuosikymmeninä jonkunlaisena lukkarinäitinä ja oli kaikessa mukana etenkin range- ja juniorityössä. Hän osallistui myös aktiivisesti talkootyöhön sekä kuului seuran hallitukseen 1974 – 1984. Hän toimi puheenjohtajana/jäsenenä kilpailutoimikunnassa, junioritoimikunnassa ja tasoituskomiteassa. Hän myös kuljetti pyyteettömästi meidän junioreiden parhaimmistoa kilpailuihin ympäri Suomea.

Karin oli henkilönä suoraviivainen ja jämäkkä, hänen äänensä kantautui ympäri kenttää, kun hän piti junioreja kurissa.

Karin oli itsekin taitava pelaaja ja hän voitti Vaasan Golfin ensimmäisen naisten seuramestaruuden vuonna 1974. Karin voitti yhteensä 9 seuramestaruutta, joista viimeinen tuli hänen meriittilistalleen  1984. Hän osallistui myös menestyksellä Suomen golfliiton naiskilpailuihin sekä vuonna 1993 saavutti vielä 50-vuotiaiden Tanskan seniorimestaruuden.

Golfin lisäksi Karin oli innokas bridgen pelaaja sekä purjehtija. Karin oli syntynyt purjehtijaperheeseen ja oli aina viihtynyt merellä. 1980-luvun lopussa hän purjehti miehensä, Poul Folkertsenin kanssa pienellä purjehdusveneellä Atlantin yli Karibialle ja takaisin. Poul on kertonut tapahtumarikkaasta purjehduksesta kirjassaan ”På Atlanten med Gipsy Girl” joka tuli painosta vuonna 1989.

Karinia jäävät suremaan poika Kai ja tytär Pia, joka asuu Ruotsissa. Osallistumme omaisten suruun.