caddiemaster@vag.fi

Kilpailutoimikunta tiedottaa

Kilpailutoimikunta tiedottaa

Golfkausi Vaasan kentällä on päässyt jo hyvään alkuun. Kaikki kenttämme ja muut palvelumme on avattu ja pelaajia on kentällä runsain määrin.Kilpailukausi on myös alkanut perinteisesti Kai Lehtosaari -kilpailulla, joka pelattiin 7.5. Tämän jälkeen kilpailut ovat jatkuneen arkisin eri viikkokilpailujen sekä viikonloppujen avoimien kilpailujen myötä. Osallistujia kaikissa kilpailuissa on ollut runsaasti, joten kilpaileminen on Vaasan Golfissa suuren joukon suosiossa.Kevätkuntoinen kenttä aiheuttaa luonnollisesti vielä jonkin verran lisähaastetta mm. puttipelissä, joskin käytössä oleva siirtosääntö helpottaa tilannetta väyliltä pelattaessa. Kenttä on myös tasoituskelpoinen vaikka Y2 pelataan vielä toistaiseksi talvigreenille.Muistutuksena vielä kilpailuun osallistuville, että Vaasassa on kilpailuissa käytössä seuraavat säännöt:
  • Rules of Golf (yleiset golfsäännöt)
  • Hard Card 2022 (paikallissäännöt)
  • Vaasan golfin kilpailusäännöt
Golfin säännöt ovat kätevästi käytettävissä lataamalla sovelluskaupoista maksuttoman R&A Rules of Golf -sovelluksen, josta löytää nopeasti ratkaisuja sääntötilanteisiin. Myös samansisältöinen paperinen sääntökirja on ostettavissa caddiemasterilta. Paikallissäännöt taas löytyvät joko caddiemasterin tiskiltä paperiversiona tai seuran kotisivulta mm. kohdasta kilpailutoimikunta. Samasta paikasta löytyvät myös seuran kilpailusäännöt.
Kilpailun aikana on sallittua kysyä säännöistä muilta kilpailijoilta, mutta pelaaja on kuitenkin itse vastuussa sääntöjen mukaan pelaamisesta. Avoimissa kilpailuissa on pääsääntöisesti myös tuomari kentällä auttamassa kilpailijoita. Tuomarin puhelinnumero on caddiemasterin tiskillä kilpailupäivänä.
Mikäli säännöt tms. askarruttavat ja haluaa opastusta kilpailemiseen ja sääntöihin liittyvissä asioissa, niin kilpailutoimikunnan jäsenet auttavat mielellään alkuun. Caddiemasterilta voi kysyä toimikunnan jäsenten yhteystietoja.
Sääntö- ja etikettikoulutusta on myös suunnitteilla erityisesti uusille harrastajille kesän aikana.
Seura järjestää monia erilaisia kilpailuja, joista löytyy kaikentyyppisille ja – tasoisille golfareille sopivia kilpailuja. Tapahtumakalenterista seuran kotisivuilta löytyvät kaikki järjestettävät kilpailut.
Tervetuloa kilpailemaan!