caddiemaster@vag.fi

Ajankohtaista kentältä – Muutos raffien leikkaamiseen!

Ajankohtaista kentältä – Muutos raffien leikkaamiseen!

Kuten monet pelaajat varmasti ovat huomanneet, olemme jättäneet paljon enemmän karheikkoa leikkaamatta, kuin Vaasan golfissa on totuttu. Tähän on syynä muutama tärkeä asia sekä pelattavuuden osalta- että ympäristövastuullisuuden näkökulmasta.

 

1. Ympäristövaikutus

Jättämällä alueita leikkaamatta, voimme tarjota esimerkiksi pölyttäjille ja pesiville linnuille laajemmat elinympäristöt sekä suojapaikkoja muille eliöille. Tämä tukee biodiversiteettiä ja monimuotoisempaa ekosysteemiä.

2. Kestävä kehitys

Suurien alueiden leikkaamatta jättäminen vähentää hiilijalanjälkeämme. Kulutamme vähemmän polttoainetta, päästömme ovat pienempiä ja käytämme vähemmän kasvinsuojeluaineita sekä lannoitteita. Kenttien kasvinsuojeluaineiden käyttöä rajataan jatkuvasti ja meidän on pysyttävä kehityksen tahdissa.

3. Luonnollinen estetiikka

Luonnollisessa tilassa olevat alueet rajaavat pelialueet selkeämmin ja tarjoavat monimuotoisempaa ja kiinnostavampaa maisemaa kentällä.

4. Laatutekijät

Leikkuu vähenee noin 50%, mikä vapauttaa työtunteja pelipintojen ja pelialueiden viimeistelyyn ja potentiaalisen laadun saavuttamiseen.

5. Taloudellinen vaikutus

Karheikkojen leikkuusta vapautuu n. 10 000 euroa per kausi, joka kohdistetaan viisaammin kentän- ja kentän kunnon kehittämiseen.

 

Ymmärrän, että muutos on suuri ja tottuminen vaatii aikaa. Toivon pelaajien tukea ja ymmärrystä, kun pyrimme ylläpitämään tasapainoa ympäristöystävällisen ja laadukkaan kentänhoidon välillä. Uskon, että voimme yhdessä nauttia kauniista, kestävästä ja ympäristöystävällisestä golfkentästä

 

Alex Portaankorva

Väliaikainen kenttämestari