caddiemaster@vag.fi

Robottileikkurit Vaasan Golfilla

Robottileikkurit Vaasan Golfilla

Robotiikka ja pelaaminen

Robottien työskennellessä kesäkaudella lähes ympäri vuorokauden ja myös pelien ollessa käynnissä on täysi oletettavaa, että kohtaamisia näiden työmuurahaisten kanssa tulee pelaajilla olemaan. Tässä koottuna varmasti eniten askarruttavia kysymyksiä robottien osalta:

 

Mitä tehdä robotti liikkuu sinua kohti?

Robotit on varustettu ultraäänisensoreilla ja ne osaavat tunnistaa esteen edessänsä. Robotti hidastaa, kun kohde on lähestymässä ja jatkaa matkaansa, kunnes ’’hellästi’’ tönäisee edessään olevaa estettä. Kun robotti on osunut esteeseen, kääntyy se toiseen suuntaa ja jatkaa matkaansa. Tätä voi hyödyntää pelaajana esimerkiksi laittamalla bäginsä robotin eteen sen ’’häiritessä’’ ja näin robotti lähtee toiseen suuntaan.

 

Mitä, jos robotti leikkaa pallosi yli?

Jos näin epäonninen tapahtuma pääsee käymään (todennäköisyys on hyvin pieni, että robotti isolla pinta-alalla operoidessaan onnistuu löytämään pienen golfpallon, mutta toki täysin mahdollista) tekevät robottien pienet partaveitsiterät mahdollisesti golfpallon pintaan hyvin pienet, lähes näkymättömät viillot. Robottien terät antavat ’’periksi’’ osuessaan kiinteään esineeseen ja niillä ei siten ole voimaa rikkoa palloa. Kuitenkin golfsääntöjen puitteissa näin tapahtuessa ja pallon vahingoittuessa, voidaan pallo vaihtaa kesken pelatun reiän. Pelatun kierroksen jälkeen ilmoitathan tapahtuneesta caddiemasterille, joka kirjaa kyseiset tapahtumat ylös ja keräämme näin arvokasta dataa.

 

Mitä, jos robotti siirtää palloasi, kun pallon lyönnin jälkeinen liike on pysähtynyt?

Pallo tulee siirtää rangaistuksetta sen alkuperäiselle paikalle.

 

Mitä, jos pallosi osuu robottiin lyöntisi jälkeen ollessaan vielä liikkeessä?

Pallo saattaa kimmota robotin kuoresta johonkin suuntaan. Tässä tapauksessa peliä jatketaan siitä paikasta, jonne pallo on päätynyt. Tapahtuma on vastaava kuin, esimerkiksi pallon osuessa sadettajan kanteen.

 

Robotti on jäänyt jumiin tai pudonnut esteeseen?

Tälläisiä tapahtumia on varmasti havaittavissa nyt keväällä, kun robotit ovat vasta asennettuja. Kutsumme näitä järjestelmän asennuksen kasvukivuiksi. Robotit seuraavat rajalankoja ja varmasti tulevat löytämään lähiaikoina kaikki mahdolliset ongelmapaikat laajoilta asennusalueilta. On hyvin tärkeää, että robotteihin ei kosketa pelaajien toimesta. Leikkurin terät ovat teräviä ja robottien sisäinen hälytin reagoi, jos niitä liikutellaan ilman lupaa. Vaasan Golfin huippu ammattitaitoinen kenttähenkilöstö on koulutettu ratkaisemaan robottien ongelmia ja kun ongelmakohtia havaitaan, ne korjataan mahdollisimman pian ilmenemisen jälkeen.

Robotit lähettävät viestejä niiden toiminnasta ja mahdollisista ongelmista etänä, joten kenttähenkilökunnalla on aina ajantasaista tietoa robottien liikkeistä.